Vil du lage din egen nettside, men er usikker på hvor du skal begynne? Da kan muligens Wix hjelpe deg!

Wix er et brukervennlig verktøy som er ideelt for å lage nettsider. Litt avhengig av hva slags type nettside du har tenkt å lage så kan WIX være et perfekt verktøy – eller et ikke-så-perfekt verktøy. Vi ser på fordeler og bakdeler nedenfor. Vanligvis bygger vi alle våre nettsider med WordPress, men vi har også laget sider i Wix. Vi jobber akkurat nå med et Wix prosjekt for et nytt VVS firma og vi ser absolutt fordeler med å bruke Wix for deg som ønsker å komme raskt i gang.

I denne enkle guiden vil vi veilede deg gjennom seks trinn for å opprette din egen nettside med Wix.

Kort fortalt:

 • Først oppretter du en konto på Wix, deretter svarer du på noen spørsmål for å få et utkast til nettsiden din ved hjelp av Wix ADI, et kunstig intelligensverktøy som hjelper deg med å utforme nettsiden.
 • Deretter kan du velge en mal for nettsiden og redigere den med Wix Editor. Ikke glem å optimalisere nettsiden for mobile enheter og tilkoble ditt eget domene til nettsiden på Wix.

Med en vurdering på 4.3/5 stjerner, er det mye å elske med Wix, men også noen områder for forbedring. Ok. la oss se på hva Wix har å by på og om Wix er det rette valget for deg!

WIX  – Fordeler og bakdeler

Bra

 • Ingen forkunnskaper nødvendig
 • Lett å komme i gang
 • Ingen oppstartskostnad
 • 800+ maler å velge fra
 • Støtte for nettbutikk
 • Mange utvidelser tilgjengelig

Mindre bra

 • For store nettsider finnes det bedre alternativer (WordPress)
 • Vanskelig å migrere til WordPress
 • Komplisert å bytte til annen mal


Prøv Wix Gratis!


Trinn 1: Opprett en konto på Wix

Det første steget i prosessen med å lage en nettside med Wix er å opprette en konto. Gå til Wix sin hjemmeside og klikk på «Kom i gang» eller «Get Started». Du vil bli bedt om å oppgi en e-postadresse og opprette et passord. Når du har opprettet kontoen din, kan du begynne å lage din nye nettside.

Trinn 2: Svar på spørsmål til Wix ADI for å få et utkast til nettsiden

Når du har opprettet en konto på Wix, vil du bli tatt gjennom en serie spørsmål fra Wix ADI. Disse spørsmålene hjelper ADI med å forstå preferansene dine og behovene til nettsiden din. Du vil bli bedt om å velge mellom forskjellige bransjer og stiler, og du kan også angi om du ønsker å inkludere spesifikke funksjoner, som for eksempel en nettbutikk eller bloggside. Basert på svarene dine, genererer Wix ADI et utkast til nettsiden din.

Trinn 3: Velg en mal for nettsiden

Etter å ha svart på spørsmålene fra Wix ADI, vil du bli presentert med et utkast til nettsiden din. Dette utkastet er basert på svarene du ga, og det gir deg en idé om hvordan nettsiden din kan se ut. Nå er det på tide å velge en mal som passer dine behov og preferanser. Wix tilbyr et bredt utvalg av maler som dekker forskjellige bransjer og stiler. Bla gjennom malene og velg en som appellerer til deg. Utvalget av maler er enormt!

Wix maler (templates)

Trinn 4: Rediger nettsiden med Wix Editor

Nå som du har valgt en mal for nettsiden din, kan du begynne å redigere den med Wix Editor. Editor-verktøyet til Wix gir deg full kontroll over designet og innholdet på nettsiden din. Du kan legge til og fjerne elementer, endre farger og skrifter, og tilpasse layouten etter eget ønske. Redigeringsprosessen er enkel og intuitiv, og du trenger ikke å ha noen tidligere erfaring med webdesign for å bruke Wix Editor effektivt.

Wix editor

Trinn 5: Optimaliser nettsiden for mobile enheter

I dagens digitale verden er det utrolig viktig at nettsiden din er responsiv og optimalisert for bruk på mobile enheter. Heldigvis tar Wix seg av dette for deg. Når du redigerer nettsiden din med Wix Editor, vil du kunne se hvordan den ser ut på både datamaskiner og mobile enheter. Du kan gjøre justeringer for å sikre at nettsiden din ser fin ut og fungerer godt på alle skjermstørrelser.

Trinn 6: Tilkoble ditt eget domene til nettsiden på Wix

Når du er fornøyd med designet og innholdet på nettsiden din, er det på tide å tilkoble ditt eget domene til Wix. Dette vil gi nettsiden din et profesjonelt utseende og gjøre den enklere å finne for brukere. Wix tilbyr en enkel prosess for å tilkoble et eksisterende domene du eier, eller du kan også kjøpe et nytt domene gjennom Wix. Følg instruksjonene som Wix gir deg for å fullføre domene-tilkoblingen.

(Bonus) Trinn 7: Søkemotoroptimalisering

Jeg sa det bare skulle være 6 trinn, men jeg synes også vi bør ta med søkemotoroptimalisering. Skal du bruke Wix kommersielt eller av annen grunn ønsker å bli funnet i Google så må du optimalisere siden din for søkeord som faktisk forl søker på. Akkurat slik du fant denne artikkelen, ønsker du kanskje at andre skal finne din nye nettside. Vi har mange artikler om hvordan du gjør dette. Eller vi kan hjelpe deg med hele prosessen. Wix har noen forslag til hva du må gjøre for å bli funnet i søkemotorene, men erfaringsmessig er det en god del mer som skal til enn det som listes opp her.

Wix – det enkle verktøyet for å lage nettsider raskt

Å lage en hjemmeside kan virke som en skremmende oppgave, spesielt hvis du ikke har mye teknisk kunnskap. Men heldigvis finnes det verktøy som kan gjøre prosessen mye enklere og mer brukervennlig. En av de mest populære nettsidebyggerne er som nevnt Wix.

Wix er et verktøy som er godt egnet for å lage nettsider, enten det er en personlig blogg, en et nettsted for en liten bedrift eller eller en kunstnerisk artist. Med sitt brukervennlige grensesnitt og en rekke nyttige funksjoner, kan Wix hjelpe deg med å skape en profesjonell og attraktiv nettside på kort tid.

Wix i konkurransen med andre nettsidebyggere

I et marked med flere forskjellige nettsidebyggere skiller Wix seg ut med sitt brukervennlige grensesnitt og fleksible designmuligheter. Wix tilbyr et bredt utvalg av maler og designelementer som lar deg skape en unik og personlig nettside. På toppen av det hele, er Wix også kjent for sin gode kundeservice og støtte. Enten du har tekniske spørsmål eller trenger hjelp med designvalg, kan du stole på at Wix-teamet er der for å hjelpe deg.

Hva sier kundene?

Fra 12635 verifiserte anmeldelser er gjennomsnittskarakteren 4.5. Det betyr at vår 4.3/5 vurdering faktisk virker å være i strengeste laget. Kundene elsker Wix!

Wix erfaringer

Wix ADI – AI-verktøy for utforming av nettsiden

Et av de mest fremtredende funksjonene i Wix er Wix ADI. ADI står for Artificial Design Intelligence, og det er et fantastisk verktøy for de som ikke har mye erfaring med design. Når du oppretter en konto på Wix og starter prosessen med å lage en ny nettside, vil Wix ADI stille deg noen spørsmål om preferanser og behov. Basert på svarene dine, vil ADI generere et utkast til nettsiden din, komplett med designelementer, farger og layout. Dette utkastet kan være en god startpunkt for å lage nettsiden din, og du kan tilpasse den videre etter eget ønske.

Hjemmesider for små bedrifter

Wix er spesielt godt egnet for små bedrifter som ønsker å etablere en tilstedeværelse på nettet. Med Wix kan du lage en profesjonell nettside som viser frem din bedrift og tjenester på en attraktiv måte. Du kan legge til funksjoner som online booking, kontaktskjemaer, bildegallerier og mer for å gi besøkende en god opplevelse på nettsiden din. I tillegg gir Wix deg muligheten til å enkelt administrere og oppdatere nettsiden din selv, uten å måtte involvere en webdesigner eller utvikler.

Nettsidepris og hva du kan forvente

Når det gjelder prising av Wix nettsideløsninger, er det flere alternativer å velge mellom. Wix tilbyr både gratis og betalte abonnementer, avhengig av dine behov og budsjett. Du kan begynne med en gratis plan for å prøve ut Wix og se om det passer for deg. Hvis du ønsker flere funksjoner og muligheter, kan du oppgradere til en betalt plan. Prisen for å utvikle en egen nettside varierer avhengig av dine behov og preferanser. Det er alltid lurt å gjøre litt forskning og sammenligne priser før du tar en beslutning. Når det er sagt så koster den rimeligste planen omtrent like mye som en Starbucks kaffe i måneden – en investering vel verdt prisen (du slipper blant annet Wix reklame på siden din, og kan bruke eget domenenavn).

Se priser her.

WIX Hjemmeside

Rimelig hjemmeside og nettsideutvikling

Å lage en hjemmeside trenger ikke å være dyrt. Med verktøy som Wix kan du lage en profesjonell nettside til en rimelig pris. Wix tilbyr et bredt utvalg av maler og designmuligheter som passer for ulike budsjetter og behov. Du kan også bruke Wix ADI for å få hjelp med designprosessen, slik at du kan spare både tid og penger. Uansett budsjett, kan du lage en attraktiv og funksjonell nettside med Wix.

Samlet verdi

Wix tilbyr alt i alt meget god verdi for pengene spesielt med tanke på hvor lett det er å komme i gang, antallet funksjoner og brukervennlighet. Med utmerket kundesupport kan du være sikker på at du får mest mulig ut av investeringen.

Så hvorfor ikke prøve Wix i dag og se hvor enkelt det kan være å lage din egen hjemmeside?

Start gratis her.

Fortsatt ikke sikker på om Wix er riktig for deg?

>> Ta vår test for hjelp til å velge en hjemmeside bygger som passer ditt formål.