Hva er SEO?

SEO står for søkemotoroptimalisering, som er et sett med fremgangsmåter utviklet for å forbedre utseendet og plasseringen av nettsider i organiske søkeresultater. 

Fordi organisk søk er den mest fremtredende måten for folk å oppdage og få tilgang til nettinnhold, er en god SEO-strategi avgjørende for å forbedre kvaliteten og mengden trafikk til nettstedet ditt.

Hvorfor er SEO viktig for en bedrift?

For å forstå verdien av SEO, la oss dele opp definisjonen vår i tre deler:

Organiske søkeresultater: de oppføringene som er gratis på feks Google sin søkemotor er de resultatene som søkemotoren har bestemt er mest relevante for brukerens søk. 

Annonser (PPC eller betal-per-klikk-annonser) utgjør en betydelig del av mange resultater på søkemotoren. Organiske søkeresultater er forskjellige fra disse annonsene ved at de er plassert basert på søkemotorens organiske rangering algoritmer i stedet for annonsør bud. 

Du kan ikke betale for at siden din skal rangeres høyere i organiske søkeresultater.

Kvaliteten på organisk trafikk: hvor relevante brukeren og deres søkeord er for innholdet som finnes på nettstedet ditt. 

Du kan tiltrekke deg alle besøkende i verden, men hvis de kommer til nettstedet ditt fordi Google forteller dem at du er en ressurs for Apple-datamaskiner når du egentlig er en bonde som selger epler, vil de besøkende sannsynligvis forlate nettstedet ditt uten fullføre eventuelle konverteringer. 

Trafikk av høy kvalitet inkluderer kun besøkende som er genuint interessert i produktene, informasjonen eller andre ressursene nettstedet ditt tilbyr. 

SEO av høy kvalitet utnytter søkemotorens evne til å matche en brukers intensjon med søket til nettsidene som er oppført i søkemotorens resultater.

Mengde av organisk trafikk: antall brukere som kommer til nettstedet ditt via organiske søkeresultater. 

Det er langt mer sannsynlig at brukere klikker på søkeresultater som vises nær toppen av søkemotor visningene, og det er derfor det er viktig å bruke SEO-strategien din for å rangere relevante sider så høyt du kan. 

Jo flere besøkende av høy kvalitet du tiltrekker deg til nettstedet ditt, desto mer sannsynlig er det at du ser en økning i verdifulle konverteringer.

Hvordan fungerer SEO?

Søkemotorer som Google og Bing bruker crawlere, noen ganger også kalt bots eller edderkopper, for å samle informasjon om alt innholdet de kan finne på internett.

Søkeroboten starter fra en kjent nettside og følger interne lenker til sider på dette nettstedet, så vel som eksterne lenker til sider på andre nettsteder. 

Innholdet på disse sidene, pluss konteksten til koblingene den fulgte, hjelper søkeroboten å forstå hva hver side handler om og hvordan den er semantisk koblet til alle de andre sidene i søkemotorens enorme database, kalt en indeks.

Når en bruker skriver eller sier et søk i søkeboksen, bruker søkemotoren komplekse algoritmer for å trekke ut det den mener er den mest nøyaktige og nyttige listen over resultater for det søket. 

Disse organiske resultatene kan inkludere nettsider fulle av tekst, nyhetsartikler, bilder, videoer, lokale virksomhetsoppføringer og andre mer nisje typer innhold.

Det er mange faktorer som spiller inn i søkemotorenes algoritmer, og disse faktorene utvikler seg hele tiden for å holde tritt med endret brukeratferd og fremskritt innen maskinlæring.

SEO-er bruker sin forståelse av disse rangering faktorene til å utvikle og implementere søke markedsføringsstrategier som inkluderer en balanse mellom beste praksis på siden, utenfor siden og teknisk. 

En organisasjon som håper å oppnå og opprettholde høye rangeringer, og som et resultat, mye trafikk av høy kvalitet, bør bruke en strategi som prioriterer brukeropplevelse, bruker ikke-manipulerende rangering taktikker og utvikler seg sammen med søkemotorer og brukeres endre atferd.