I denne artikkelen vil du oppdage hva long-tail nøkkelord er og hvorfor de er essensielle i dagens digitale markedsføringslandskap. Long-tail nøkkelord er ikke bare noe du skal være oppmerksom på; de er verktøy du bør bruke for å øke trafikken til nettstedet ditt og attrahere det rette publikummet. Så sørg for å lese nøye slik at du kan bruke disse kraftige verktøyene til din fordel.

MERK: Oversettelser av fagterminologi fra engelsk til norsk er ikke alltid like lett. Vi har valgt å oversette på følgende måte: Keywords = Nøkkelord, Long-tail = Long-tail, men kan også omtales som lange nøkkelord hos enkelte andre nettsteder. Long-tail keywords = Long-tail nøkkelord.

Hva er long-tail nøkkelord?

Du har kanskje hørt om uttrykket «long-tail nøkkelord» tidligere, men vet du egentlig hva det betyr? La oss dykke inn i dette viktige konseptet innen SEO (Search Engine Optimization) og content marketing.  Hvis du tenker på et søkeord som «joggesko» så er det et veldig bredt søkeord (nøkkelord), men ikke like bredt som sko. Uansett er dette alt for bredt for å gi noe mening å optimalisere en nettside rundt. Så hva er løsningen? Jo long-tail søkeord (longtail keywords) slik som f.eks «Adidas Trekker GTX» eller enda bedre «svarte Adidas Trekker GTX for herrer».

Definisjon av long-tail nøkkelord

Long-tail nøkkelord er mer spesifikke og lengre nøkkelord eller nøkkelordfraser som besøkere bruker når de er nærmere et punkt for kjøp eller når de bruker tale-søk. De er veldig spesifikke, og målretter seg mot en nisje heller enn et bredt publikum.

Kjennetegn på long-tail nøkkelord

Long-tail nøkkelord er kjennetegnet ved noen få kriterier. De har gjerne et lavere søkevolum, er mer spesifisert, for eksempel ved å inneholde flere ord og setningsfraser, retter seg mot spesifikke forespørsler eller spørsmål og i noen tilfeller inkluderer spesifikke geografiske plasseringer.

Hvorfor er long-tail nøkkelord viktige?

Nå som du vet hva long-tail nøkkelord er, la oss forklare hvorfor de er så viktige.

Mindre konkurranse

Fordi long-tail nøkkelord er mer spesifiserte, er det mindre konkurranse om dem. Dette betyr at det er enklere å rangere høyt på søkemotorer for disse nøkkelordene, sammenlignet med mer generelle nøkkelord.

Bedre målretting

Long-tail nøkkelord hjelper deg å målrette innholdet ditt mot dem som er mest sannsynlig interessert i det du tilbyr. Dette er fordi de er mer spesifikke, og dermed tiltrekker et mer bestemt publikum.

Høyere konverteringsrate

Fordi long-tail nøkkelord er mer spesifikke, tiltrekker de et publikum som er mer sannsynlig å konvertere. Besøkende som bruker long-tail nøkkelord er ofte nærmere et kjøpsstadium, noe som betyr at de sannsynligvis vil gjøre et kjøp.

Lengre brukertid på nettstedet

Når besøkende kommer til nettstedet ditt gjennom et long-tail nøkkelord, er de mer sannsynlige å bruke mer tid der. Dette skyldes at de sannsynligvis vil finne det de leter etter, siden søket deres var så spesifikt.

Bedre organisk søketrafikk

Long-tail nøkkelord kan bidra til å øke din organiske søketrafikk, da de tiltrekker et mer relevant publikum. Dette kan bidra til å øke din generelle synlighet på nettet.

Økt mulighet for å være autoritetsnettsted

Når du optimerer for long-tail nøkkelord, kan du posisjonere deg selv som en autoritet innenfor din nisje. Dette skyldes at du lager mer spesifikt og detaljert innhold, som svarer direkte på brukerens søk.

Egnet for nisjeområder

Long-tail nøkkelord er spesielt nyttige for nisjemarkeder. Dette er fordi de hjelper deg å målrette deg mot et mer spesifikt publikum, som er mer sannsynlig å være interessert i det du tilbyr.

Hjelper med å bygge en godt strukturert nettside

Long-tail nøkkelord kan hjelpe deg med å bygge en bedre strukturert nettside. Dette skyldes at du trenger å lage spesifikt innhold for hvert long-tail nøkkelord, noe som kan føre til en mer organisert og brukervennlig nettside.

Skaper mulighet for å rangere for hovednøkkelord

En annen fordel med long-tail nøkkelord er at de kan hjelpe deg med å rangere for hovednøkkelord. Dette er fordi søkemotorer kan se at du lager kvalitetsinnhold rundt et bestemt emne, noe som kan forbedre din rangering for mer generelle nøkkelord innenfor det emnet.

Hva Er Long-tail Nøkkelord, Og Hvorfor Er De Viktige?

Lavere søkevolum

Selv om long-tail nøkkelord ofte har lavere søkevolum enn bredere nøkkelord, kan de fortsatt generere en betydelig mengde trafikk. Dette skyldes at de tiltrekker et mer engasjert og interessert publikum.

Mer spesifikke søk

Long-tail nøkkelord retter seg mot mer spesifikke søk. Dette betyr at de kan hjelpe deg å nå ut til et nøyaktig publikum, som er mer sannsynlig å være interessert i det du har å tilby.

Med long-tail nøkkelord kan du treffe kundene dine med militær presisjon.

Hva Er Long-tail Nøkkelord, Og Hvorfor Er De Viktige?

Lengre søkefraser

Long-tail nøkkelord er ofte lengre søkefraser. Dette betyr at de kan målrette seg mot mer spesifikt innhold, som kan være mer relevant for brukeren.

Typiske forespørsler og spørsmål

Mange long-tail nøkkelord er basert på spesifikke forespørsler eller spørsmål. Dette betyr at de kan hjelpe deg med å lage innhold som direkte svarer på brukernes spørsmål, noe som kan forbedre SEO og brukeropplevelsen.

Hva Er Long-tail Nøkkelord, Og Hvorfor Er De Viktige?

Spesifikke geografiske plasseringer

I noen tilfeller kan long-tail nøkkelord også inkludere spesifikke geografiske plasseringer. Dette kan være spesielt nyttig for lokale bedrifter, da det kan hjelpe dem med å målrette sine tjenester mer nøyaktig.

Oppsummering

Kort fortalt: Bruk long-tail nøkkelord for bedre presisjon, enklere rangering i søkemotorene og for å treffe kundene dine når de sitter klare med kredittkortet i hånda for å handle.