Hva er en Google Bedriftsprofil og hvorfor trenger jeg det?

I et forsøk på å få mer synlighet på Google oppretter mange bedrifter en Google-bedriftsprofil. 

Hvis du er bedriftseier, er det noe du kanskje ikke er klar over at å opprette en bedriftsprofil ikke gir deg styring over den, og du trenger disse administrasjons- og redigeringsmulighetene hvis du vil at bedriftsprofilen din skal fungere for deg som en effektiv SEO og verktøy for å skaffe din bedrift potensielle kunder.

Å ha en Google Bedriftsprofil er den eneste måten du kan kreve eierskap av bedriften din i Google Maps og oppnå administrasjonsrettigheter til den og låse opp ekstra gratis funksjoner for å øke synligheten din på Google.

Hva er Google Bedriftsprofil?

Som nevnt er Google Bedriftsprofil et verktøy som lar deg administrere og optimalisere bedriftsprofilen din på Google. Så for å forklare hva synlig for din bedrift på Google er og hvordan det fungerer, la oss først sørge for at vi er klare over hva en bedriftsprofil er.

Bedriftsprofilen din er Googles betegnelse for Google-bedriftsoppføringen din. Bedriftsprofiler vises i Google Maps og i de lokale resultatene av Google Søk.

Å opprette en bedriftsprofil er det samme som å legge til et sted i Google Maps – noe alle kan gjøre. Alt som Google krever er bedriftens navn, plassering og kategori. 

Når Google bekrefter at det ikke er et duplikat, oppretter de bedriftsprofilen for det stedet. Bedriftsprofilen er da åpen for forbrukere for å legge igjen anmeldelser, legge til bilder, stille spørsmål og til og med svare på spørsmål. 

Bedriftsprofilen kan også bli fylt ut med informasjon som Google henter fra hele nettet.

Og enten du har opprettet din egen bedriftsprofil eller ikke, har du ikke muligheten til å administrere informasjonen den viser eller anmeldelsene den samler inn.

Det er der din Google Bedriftsprofil kommer inn. Ved å opprette en profil hos Google kan du få tilgang til, tilpasse, administrere og forbedre bedriftsprofilen din på Google, alt fortsatt helt gratis.

Slik bruker du Google Bedriftsprofil til lokal markedsføring

1. Engasjere deg med dine kunder

Det er mange måter kundene dine kan samhandle med bedriftsprofilen din på, og du bruker Google Bedriftsprofilen din for å komme i kontakt med dem. 

Du kan svare på anmeldelser, svare på spørsmål, aktivere direktemeldinger og sette opp tilhørende varsler. 

Du kan til og med bruke Google Bedriftsprofiler til å publisere innlegg til bedriftsprofilen din, omtrent som du ville gjort med Facebook og andre sosiale medieplattformer.

2. Vise frem bedriften din

En bedriftsprofil alene inneholder begrenset informasjon om virksomheten din. Men gjennom dashbordet for Google Bedriftsprofiler din kan du oppgi åpningstider, en lenke til nettstedet ditt, produkter og priser, attributter og andre detaljer som gjør bedriften din unik. 

Du vil også bruke Google Bedriftsprofiler til å gjøre endringer og oppdateringer etter behov.

3. Lokal SEO

Akkurat som Google har algoritmer for rangering av annonser og nettsteder, har den også en for rangering av bedriftsprofiler. Gjennom Google Bedriftsprofiler sitt dashbord kan du inkludere søkeord i bedriftsprofilen din og utføre andre optimaliseringer for å hjelpe den med å rangere i lokale resultater.

Slik bruker du Google Bedriftsprofiler til SEO

Google Bedriftsprofiler er dynamiske. Ikke bare endrer de form basert på plattform, men Google vil også prioritere deler av profilen din i henhold til begrepet det ble søkt på, samt typen informasjon som er viktigst for forbrukerne i kategorien din. 

Enda bedre, Google vil fremheve søkeord i innholdet i profilen din som den mener er relevante.

Men det må være informasjon å prioritere og nøkkelord for å styrke profilen din i utgangspunktet. Akkurat som du ville brukt et system som WordPress for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer, brukes Google Bedriftsprofiler til å optimalisere profilen din og utvide rekkevidden din. 

Hvordan bruker du Bedriftsprofiler for lokal SEO

Vel, siden optimalisering for Google i hovedsak er optimalisering for søkere, kommer alt ned på de samme tre tingene: være målrettet, god informasjonskvalitet og tillit.

Leave a Comment